Política

Garzón defensa la investigació de les fosses del franquisme durant més de dues hores al TS

El jutge de l'Audiència Nacional nega haver incorregut en cap prevaricació

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha defensat avui durant gairebé dues hores i mitja la seva competència per investigar les fosses del franquisme davant de l'instructor del Tribunal Suprem Luciano Varela, que instrueix la querella interposada pel sindicat Manos Limpias i l'associació Libertad y Identiad en què se l'acusa d'un delicte de prevaricació en relació a la causa oberta per aquest magistrat per les desaparicions després de la Guerra Civil Espanyola.

Garzón ha arribat en cotxe al tribunal a un quart d'una del matí, i a la seva entrada ha estat aclamat per una desena de representants de les associacions per a la Recuperació de la Memòria Històrica, que han cridat "visques" i "llibertat" per al popular jutge de l'Audiència Nacional.

Segons fonts de l'acusació, Garzón ha negat fermament haver incorregut en cap prevaricació i s'ha negat a contestar a la bateria de 150 preguntes que ha portat preparades l'advocat de les dues acusacions populars, Jaime Alonso, i només ha atès les qüestions plantejades per l'instructor, el fiscal Luis Navajas i la seva defensa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.