Política

Mas votaria 'sí' en la consulta d'Arenys i veu ridícul que l'Estat hi intervingui

Tot i el sí, el president de CiU recorda que ell lidera un projecte polític d'ampli espectre catalanista

El president de CiU, Artur Mas, ha dit que si pogués participar en la consulta popular sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt es decantaria "a títol personal" pel , i ha carregat contra l'Estat espanyol per dedicar-se a vetar el referèndum.

Després que ahir dijous el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, afirmés que si fos veí d'Arenys de Munt escolliria la papereta favorable a la independència de Catalunya, avui Mas, en declaracions a TV3, ha explicat que la seva elecció personal seria igualment el, encara que és conscient que lidera un projecte polític d'ampli espectre catalanista.

"A títol personal, jo votaria que sí, ho he dit moltes vegades, però jo encapçalo un projecte polític que és el de CiU, i nosaltres no estem fent referèndums d'independència cada dia, sinó intentant agrupar en el món catalanista el màxim de gent possible, treballant per la construcció nacional de Catalunya, per l'autogovern de Catalunya i perquè Catalunya sigui un país de primera fila", ha subratllat.

Sobre la consulta convocada a Arenys de Munt, contra la qual l'Advocacia de l'Estat va presentar recurs, Mas ha considerat "realment ridícul i fora de lloc que l'Estat" concentri les seves energies a intentar avortar aquesta iniciativa quan al mateix temps "té milers de problemes per sobre", entre els quals va esmentar, per exemple, l'atur.

Mas ha recordat que "és una entitat la que vol organitzar aquest referèndum i l'ajuntament l'únic que fa és donar una mica de suport, cedint una sala i poca cosa més".

"Que s'organitzi aquest enrenou monumental, que l'Estat i l'Advocacia de l'Estat hi intervinguin i que arribi als tribunals em sembla ridícul. Una entitat té dret a poder fer el que cregui. Després, la gent hi participarà més o menys", ha opinat Mas, després que ahir un jutjat de Barcelona suspengués l'autorització municipal en considerar que aquest tipus de consultes són competència exclusiva de l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.