Política

El PSC anuncia l'aprovació imminent de mesures governamentals contra la corrupció

Segons Iceta, l'executiu de Montilla prendrà les primeres decisions aquesta setmana mateix

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha avançat aquest dilluns que el govern de la Generalitat té previst aprovar aquesta mateixa setmana, previsiblement aquest dimarts, mesures per garantir "la transparència i la qualitat democràtica". Iceta ha dit que espera que aquestes mesures tinguin el suport dels partits de l'oposició.

Iceta no ha donat detalls sobre el pla del govern, però ha dit que espera que puguin tenir el suport de l'oposició. L'objectiu és "guanyar la batalla de la transparència i de la qualitat democràtica", conscients que "hi ha una demanda de la ciutadania", i el govern és un dels fronts que s'ha marcat el PSC per aconseguir-ho. Els altres dos són mesures des del partit i des del Parlament.

Pel que fa al primer cas, el primer secretari dels socialistes catalans ha encarregat a Iceta que coordini un grup de persones que s'encarregui de l'elaboració del contracte de servei públic amb la ciutadania que Montilla va anunciar que el partit posaria en marxa en el seu discurs de cloenda de la IV Convenció Municipal. Montilla va posar la tardor com a data límit per tenir-ho a punt, mirant ja a les eleccions al Parlament. Iceta espera poder tenir una proposta de grup per ser aprovada en la comissió executiva d'aquí a quinze dies.

Iceta ha evitat demanar als altres partits que imitin aquesta iniciativa, ja que "amb el que hagin de fer altres partits no ens hi posarem", i ha recordat que alguns d'ells tenen un codi ètic mentre altres recullen mesures en els seus estatuts. "Nosaltres tenim un codi ètic que ara volem convertir en un contracte públic", ha explicat.

El portaveu socialista ha explicat que s'ha generat força debat a l'executiva, en el qual hi ha hagut "unanimitat" a l'hora de valorar positivament les últimes intervencions del president de la Generalitat a l'entorn dels casos de corrupció, en el sentit de prendre mesures i de "dir a la gent que poden estar tranquils perquè la immensa majoria de la gent que es dedica a la política és honrada". "Hi ha hagut un debat ampli, però diria que tothom ha agraït molt l'actitud, el missatge, el compromís i la determinació que ha demostrat el president", ha assegurat.

Iceta ha recordat que algunes de les mesures que es preveu que inclogui aquest contracte, entre les quals hi ha la publicitat d'ingressos i de patrimoni, ja es fa actualment amb els diputats al Parlament i amb alguns ajuntaments. En aquest sentit, ha remarcat que "no es parteix de zero" i que, encara que ara es millorin mesures, això "no implica que el nostre sistema hagi funcionat malament fins ara".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona