Política

Plega un dels altres excàrrecs de CiU esmentats a l'acta de Garzón

Genís Carbó va ser cap de Planificació Territorial del departament de Política Territorial i Obres Públiques entre els anys 1996 i 2004 i hauria cobrat 244.011 euros de Niesma Corporació, la societat de l'exdiputat socialista Luigi, el suposat cervell de la trama de corrupció

Genís Carbó, un dels dos exalts càrrecs de CiU esmentats en la interlocutòria del jutge Baltasar Garzón, va dimitir dilluns a la nit del seu càrrec com a coordinador tècnic de planificació de l'Ajuntament de Valls i ahir mateix del càrrec d'assessor de l'àrea territorial de l'Ajuntament de Cardedeu. Carbó, que va ser cap de Planificació Territorial del departament de Política Territorial i Obres Públiques entre els anys 1996 i 2004, hauria cobrat 244.011 euros de Niesma Corporació, la societat de l'exdiputat socialista Luigi, el suposat cervell de la trama de corrupció.

Carbó va renunciar al càrrec "per no perjudicar la imatge dels ajuntaments", però hauria estat cessat igualment per l'alcalde de Valls, el convergent Albert Batet, que es va declarar "consternat" pel fet que aparegui esmentat per Garzón. Carbó, que va coincidir en la seva etapa al govern amb l'aleshores conseller de Política Territorial i Obres Públiques Felip Puig, va justificar que els diners que va cobrar van ser en concepte "d'honoraris professionals". Puig es va desvincular ahir de l'altre exalt càrrec de l'etapa de Jordi Pujol citat en la interlocutòria, Lluís Renau, que podria haver cobrat 120.000 euros de comissió d'una de les requalificacions destapades en l'operació Pretòria que es va fer a Sant Andreu de Llavaneres. Puig va remarcar que Renau va estar al govern fins al 1989 i que després no ha tingut responsabilitats al partit. Tant Carbó com Renau en són militants i la formació no preveu suspendre'ls ara com ara, amb l'argument que no estan imputats.

Si fins ara ha estat CDC qui ha remarcat les diferències entre els càrrecs electes del PSC imputats en la presumpta trama de corrupció i els implicats de Convergència, que són exalts càrrecs, ahir el secretari d'Organització dels socialistes, José Zaragoza, va girar la truita i va subratllar que la interlocutòria "deixa clar que militants de CiU van cobrar comissions", mentre que els imputats del PSC i suspesos de militància no.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.