Política

Castells manté el pols i emplaça el PSC a no esquivar el debat intern

La cúpula es reuneix demà amb el dubte de si el conseller s’hi referirà

Mentre es manté la incògnita de si s’expressaran demà en plena executiva del PSC les paraules que han encès la polèmica a les files socialistes aquesta setmana, el conseller Antoni Castells va tornar a instar ahir la direcció del partit –sense esmentar-la– a no esquivar el debat intern ni resistir-se a “acceptar la realitat”. El conseller d’Economia va rematar dijous la pilota que havia centrat Ernest Maragall dimecres, quan va declarar que els catalans estan “fatigats” del tripartit, una fórmula que va qualificar d’“artefacte inestable”.

Castells, que juntament amb Maragall ha irritat profundament part del partit per haver posat en qüestió la fórmula de govern –i de retruc fer la campanya a CiU–, va manifestar que no “concep” la política si no és sobre la base de dues premisses: “L’expressió lliure de les idees i acceptar la realitat”. Ni el president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ni cap dirigent destacat de la formació s’hi van referir ahir, però sí un representant d’un dels socis de govern. El vicepresident d’ICV, Jordi Guillot, va recriminar les crítiques de Maragall al tripartit. En un apunt al seu blog, apunta que és “legítim” opinar en contra del tripartit, però “el que no és raonable ni lleial és que dos consellers, que ho són gràcies al pacte de govern entre PSC, ERC i ICV-EUiA, posin bastons a les rodes al govern”.

Guillot no es va estar de recordar que dues de les polèmiques que han enfrontat ICV amb els grups de l’executiu han estat justament de les conselleries que dirigeixen Castells i Maragall, amb la llei de successions i la d’educació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona