Política

Sarkozy demana penes efectives de 30 anys per assassinats com els d'ETA

Zapatero i Rubalcaba assistiran al funeral pel primer policia mort a mans de la banda terrorista que se celebrarà dimarts que ve

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha reclamat aquest dijous a la mateixa població en què ETA va matar dimarts un policia francès que els qui atemptin contra les seves forces de seguretat siguin condemnats a 30 anys de presó sense possibilitat de redempcions. El cap de l'Estat francès ha fet aquesta petició després de reunir-se amb els familiars i els companys del policia assassinat.

Segons ha defensat Sarkozy, les condemnes de 30 anys de presó per als qui atemptin contra la seva policia han de ser "sistemàtiques" i sense possibilitat de redempció. "No podem acceptar cap complaença en aquesta àrea", ha dit el president francès, que ha definit l'agent assassinat, Jean-Serge Nerine, de 52 anys com un "oficial valent".

"Aquells que van assassinar Serge Nerine seran trobats i castigats amb gran severitat," ha advertit Sarkozy, que ha anunciat que els investigadors treballen amb "elements prou precisos" perquè "tard o d'hora es trobin els còmplices" de l'assassinat.

"França no pot ser intimidada pels terroristes. Espanya és una democràcia, som a la banda de la democràcia espanyola i estem combatent els terroristes", ha sentenciat.

Sarkozy s'ha reunit amb la família del policia assassinat i amb els tres companys de l'agent mort que van rebre els trets d'un presumpte comando d'ETA que acabava de robar fins a sis cotxes d'un concessionari pròxim.

Aquesta visita s'ha produït abans d'assistir a una reunió de treball per examinar els progressos de la investigació i també ha comptat amb la presència dels ministres d'Interior i de Justícia, Brice Hortefeux, i Michèle Alliot-Marie.

El primer membre de les forces de seguretat assassinat per ETA en tota la seva història serà enterrat dimarts que ve a Melun. El funeral comptarà amb la presència del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i del ministre de l'Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix

estats units

La campanya de Harris compra 90 milions de dòlars més en anuncis

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna assegura que la incursió a Rússia continua guanyant terreny

BARCELONA
guerra a europa

Alemanya busca un ucraïnès per la seva vinculació amb el sabotatge al Nord Stream

barcelona
política

Campanya d’autoinculpació pel míting de Puigdemont de l’Arc de Triomf

barcelona
política

Illa promet als Mossos que treballaran “allunyats de la confrontació política”

barcelona
amèrica llatina

L’ONU denuncia la falta de transparència en les eleccions de Veneçuela

barcelona
política

Lluís Puig canvia l’advocat Sàmper i revela que Puigdemont li va demanar que no l’acompanyés

barcelona