Política

Carretero obre el procés de captació d'afiliats

Reagrupament posa en marxa les inscripcions per articular-se com a partit. Crida a la unitat dels sobiranistes per iniciar l'estratègia cap a la "República catalana"

Reagrupament, l'organització que lidera l'exmilitant d'Esquerra Joan Carretero, va obrir ahir el procés per captar afiliats i per aglutinar prou suport per posar en marxa el partit amb què intentarà presentar-se a les eleccions del 2010. L'organització va enviar un correu electrònic als adherits al moviment i té previst penjar a la seva pàgina web una crida en què manifesta la voluntat d'"articular-se seriosament" per "poder afrontar amb més solidesa el futur" i en què adjunta un formulari on es demanen les dades personals i es pregunten qüestions com ara si l'interessat és o ha estat militant d'alguna formació política actual. També s'hi estableix que la quota mínima mensual serà de 6 euros.

Simó: "Enfortirà ERC"

Des de l'editorial de l'organització, Carretero va fer una crida a la unitat de tot l'entorn sobiranista per posar en marxa, des d'ara, l'estratègia vers la proclamació de la República Catalana. A més, titlla de sectària l'actitud de la direcció republicana, que va obrir un expedient a l'exconseller de Governació i el va suspendre de militància per haver proposat la creació d'una candidatura independentista per a l'any que ve. "Vol imposar el centralisme democràtic en un partit assembleari", afegeix. La portaveu parlamentària d'Esquerra, Anna Simó, va manifestar en una compareixença al Parlament que la sortida de Carretero d'Esquerra "enfortirà" el partit perquè "clarificarà el projecte", en al·lusió a l'estratègia de la direcció, que manté l'aposta per remarcar el vessant d'esquerres de la formació. Carretero, en canvi, proposa una candidatura que tingui com a eix central la proclamació unilateral de la independència, al marge de l'eix ideològic. A més, l'objectiu de la direcció és minimitzar els sectors crítics. Simó va admetre que durant els pròxims dies diversos militants i càrrecs territorials es donaran de baixa d'ERC, tal com va fer el president de la regional del Camp de Tarragona, Albert Pereira.

El líder de l'únic sector crític que té ara ERC, Uriel Bertran, va criticar l'actitud de la direcció i va advertir que ERC no serà majoritària "si exclou les diferents sensibilitats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona