Política

Tàrrega dóna suport a les consultes populars amb l'abstenció de tres regidors del PSC

El Papiol i Vallirana també s'afegeixen a la llista de municipis que celebraran un referèndum simbòlic sobre la independència

El ple de l'ajuntament de Tàrrega, governat amb coalició per PSC i ERC, ha aprovat aquest dilluns a la nit donar suport, amb una àmplia majoria i sense cap vot en contra, a la celebració d'una consulta popular sobre la independència de Catalunya.

La moció, presentada per ERC i CiU a instàncies de la Plataforma Tàrrega Decideix, va rebre els vots a favor de CiU (6), ERC (2), ICV (2), Grup Mixt (1), PSC-AIPN (3) i l'abstenció de tres regidors d'aquest últim partit socialista.

En principi, els organitzadors volen celebrar la consulta en la data del 13 de desembre, la primera que es farà de forma unitària en ajuntaments d'arreu de Catalunya.

D'altra banda, els ajuntaments del Papiol i Vallirana també han aprovat una moció de suport a la celebració d'una consulta popular.

Al Papiol la moció ha rebut el vots favorables dels quatre regidors de CiU i els cinc de Junts pel Papiol (vinculada a ERC). El regidor del PSC hi va votar en contra.

A Vallirana, la moció, presentada pel grup d'ERC, ha estat aprovada amb els vots a favor de CiU (a l'equip de govern) i ERC, l'abstenció del PSC i els vots en contra d'ICV-EUiA i del PP (que també forma part de l'equip de govern).

En el text, l'Ajuntament de Vallirana aprova "donar suport, quan es donin les condicions necessàries i hi hagi prou consens social i polític, a les iniciatives que sorgeixin des de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes populars sobre la independència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.