Política

Montilla acorda amb els seus socis de govern un paquet de mesures anticorrupció

La iniciativa ha estat adoptada en un dinar de treball i serà aprovada aquest dimarts pel Consell Executiu

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha acordat aquest dilluns al migdia en un dinar amb els seus socis de govern, ERC i ICV-EUiA, un paquet de mesures anticorrupció, una mena de "full de ruta" que arrencarà aquest dimarts amb noves mesures sobre la contractació pública que presentarà el conseller d'Economia, Antoni Castells.

José Montilla s'ha reunit en un dinar de treball amb el vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira (ERC); el president d'Esquerra, Joan Puigcerós; el conseller d'Interior i relacions Institucionals, Joan Saura (ICV-EUiA); el president d'Iniciativa al Parlament, Jaume Bosch; i el portaveu del PSC a la cambra catalana, Miquel Iceta.

L'acord inclou noves mesures de transparència i informació en matèria de contractació pública, que donarà a conèixer el conseller d'Economia, Antoni Castells,després del Consell Executiu que les aprovarà. En el futur, també s'hi inclouran reformes de les lleis de fundacions i de la Sindicatura de Comptes.

Els socis del tripartit han consensuat amb facilitat les mesures i tant des d'ICV com d'ERC han mostrat una certa sorpresa per la rapidesa amb què Montilla vol afrontar el tema, utilitzant els mecanismes del decret i d'esmenes a la llei d'acompanyament del pressupost de la Generalitat, que s'aprovarà al Parlament abans de final d'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.