Política

ERC continua esperant que la llei de vegueries arribi al Parlament aquest gener

Joan Ridao nega que el projecte no estigui prou madur, com ha dit Montilla a través de Joaquim Nadal. "El que passa és que és un projecte complex, però això no aturarà el govern", assegura el secretari general dels republicans

ERC no se sent vençuda. Almenys aparentment. I continua mantenint que espera que la llei de les vegueries arribi al Parlament ·"aquest gener", malgrat que el president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat aquest dimarts als seus consellers que no es pot posar data a l'aprovació del projecte, defensat pels republicans, al consell de govern, pas imprescindible per enviar-lo a la cambra legislativa.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat aquesta tarda en una entrevista a Catalunya Informació, que l'únic que ha endarrerit momentàniament el procés és la "complexitat" de la llei en preparació, que comportaria una modificació de la llei de bases de règim local, de la llei electoral i dels límits provincials, que depenent del vist-i-plau del govern estatal.

"No és fàcil, però ni això ni un cert conservadorisme en alguns territoris no aturarà el govern", ha advertit. "Si no és ara serà d'aquí a quinze dies, però la llei anirà al Parlament en breu, espero que sigui aquest mes de gener. Sigui com sigui hi ha temps d'aprovar-la al Parlament [abans que s'acabi la legislatura], i al capdavall és un mandant de l'Estatut i aspiració del catalanisme", ha recordat.

Tot i evitar la confrontació oberta, Ridao ha contradit difusament l'argument de Montilla, transmès pel conseller Joaquim Nadal com a portaveu del govern després de la reunió d'aquesta setmana, segons el qual l'avantprojecte de llei de les vegueries no està prou "madur". "No és que no estigui madur, perquè hi hagut una tramitació i una elaboració molt llarga. El que passa és que és complex i hi ha veus discordants al territori molt comprensibles i que haurien sortit ara fa un any o més endavant", ha matisat.

El mateix Ridao afirma que entén "que hi hagi algun dirigent local que té una gran diputació i que es resisteixi a veure-la dividida en dues parts, o que algun altre reclami la capitalitat de la seva vegueria, tot és comprensible", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.