Política

Obama i Medviédiev signen un acord per reduir l'armament nuclear

També han coincidit que Rússia permeti el pas pel seu territori de subministraments per a les tropes nord-americanes de l'Afganistan

El president d'EUA, Barack Obama, i el seu homòleg rus, Dmitri Medvédev, han signat avui un acord per assolir un nou tractat de reducció nuclear. L'acord compromet EUA i Rússia a reduir els seus caps nuclears estratègics entre 1.500 i 1.675, i els seus vectors entre 500 i 1.100.

L'actual tractat START per la reducció d'armament nuclear, signat el 1991 i que expira el desembre, estableix el màxim de caps nuclears permesos en 2.200 i el nombre de vectors en 1.600. El nou acord "inclou mesures efectives de verificació" i "millorarà la seguretat tant d'EUA com de Rússia".

Els equips negociadors han mantingut diverses reunions des d'abril, quan Obama i Medvédev van anunciar la seva intenció d'assolir l'acord de reducció d'armament nuclear en una reunió a Londres. A l'abril, els dos presidents van expressar la seva voluntat que el tractat estigués llest al desembre, quan expira l'START.

Dos nous acords
Els dos mandataris han subscrit a més altres set acords, entre ells que Rússia permetrà el pas pel seu territori de subministraments per a les tropes nord-americanes a Afganistan.

També treballaran en la cooperació contra la proliferació nuclear i en la creació d'una comissió bilateral que s'encarregarà de coordinar les mesures dels dos països pel que fa a la lluita contra el terrorisme i el narcotràfic o l'energia i el medi ambient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona