Política

Puigcercós renova el compromís de portar "els homes i les dones dels Països Catalans a decidir el seu futur"

El consell nacional del partit el proclama candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat per 145 vots a favor, 9 en blanc i cap en contra

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha celebrat la seva proclamació com a candidat d'Esquerra a la presidència de la Generalitat amb un discurs en què ha renovat el seu "compromís de portar els homes i les dones dels Països Catalans a decidir lliurement el seu futur". El consell nacional que el partit celebra aquest cap de setmana a la Vall de Núria ha proclamat Puigcercós com a candidat d'ERC als comicis de l'any que ve amb 145 vots a favor i 9 en blanc.

Puigcercós, que assegura que assumeix el nou repte amb "responsabilitat i humilitat", ha centrat bona part del seu discurs a anunciar que a partir d'ara sobre "un nou horitzó" i a defensar la política com a única via en democràcia per aconseguir els objectius d'ERC, que és aconseguir la independència de Catalunya. De fet, diverses vegades ha recordat la feina feta per les generacions precedents per defensar la "nostra nació i la nostra llengua". En aquest sentit, Puigcercós ha anunciat que un dels principals objectius dels seus eix programàtic és "situar el dret de decidir dels catalans en el centre del debat polític". Pel candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, durant la pròxima legislatura, "hem de podar decidir el dret a la nostra llibertat, a la nostra independència, a allò que volem ser".

En el seu discurs, el líder d'Esquerra ha assegurat que "ens hem de fixar nous horitzons" i ha assegurat que centrarà els seus esforços en les "conquestes socials i laborals" i en el canvi de paradigma d'una economia "verda". Ha parlat de Catalunya com a un sol poble, un sol país "amb igualtat d'oportunitats" i ha assegurat que un aspecte important en aquest sentit és la incoporació dels "nous catalans". Per Puigcercós la incorporació dels nous catalans "només passa per la igualtat d'oportunitats".

Amb tot, "l'eix vital d'acció política" serà, segons ha reiterat de forma continuada, "el dret de decidir". I és que, segons Puigcercós, ara "tenim un camí més fàcil i planer per tornar el nostre país a la llibertat".

Després de fer una referència al president Lluís Companys, Puigcercós ha acabat el discurs assegurant que "des d'avui" ERC "renovem el compromís de portar els homes i les dones dels Països Catalans a decidir el seu futur."


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.