Política

Ordinadors portàtils gratuïts per als alumnes de 5è de primària de centres públics i concertats

La mesura es posarà en marxa el proper curs escolar. Aquesta iniciativa es desenvoluparà en col·laboració i amb el cofinançament de les comunitats autònomes

Els més de 420.000 alumnes de 5è de primària que estudien en centres públics i concertats tindran a partir del setembre un ordinador portàtil personal amb el qual podran "continuar treballant i fent els deures a casa", segons ha anunciat el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

El cap de l'executiu ha ressaltat que aquesta mesura s'emmarca en el projecte Escola 2.0 del ministeri d'Educació per a la innovació i la modernització dels sistemes d'ensenyament que es posarà en marxa el proper curs escolar, on "les aules disposaran de pissarres digitals, connexió sense fil a internet i cada alumne tindrà el seu propi ordinador portàtil".

Aquesta iniciativa, que es desenvoluparà en col·laboració i amb el cofinançament de les comunitats autònomes, començarà a aplicar-se al setembre i s'estendrà progressivament en els anys successius fins arribar a l'últim curs de l'ensenyament secundari.

Ajudes per als universitaris a l'atur
Per altra banda, el president espanyol ha anunciat que destinarà 70 milions d'euros perquè les universitats públiques puguin, mitjançant un conveni, facilitar la "matrícula gratuïta" per als titulats a l'atur d'entre 25 i 40 anys.

També ha avançat que el govern afavorirà que els titulats universitaris en situació legal de desocupació i amb dret a prestacions puguin realitzar màsters oficials que els permetin seguir formant-se.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.