Política

CiU proposarà al Parlament un debat sobre la sentencia del TC

Respecta la manifestació preventiva de la societat civil, i acusa els diputats del PSC a Madrid de l’amenaça que pesa sobre l’Estatut

CiU no acceptarà que l’executiu català sigui la institució que lideri la resposta que Catalunya doni a una hipotètica sentència adversa del TC sobre l’Estatut, tal com aquesta dimecres ha proposat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. La federació nacionalista ha defensat des de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que sigui el Parlament de Catalunya qui marqui la reacció.

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha assegurat que “una qüestió de país tan transcendent com aquesta només pot sortir del Parlament de Catalunya”. Puig ha convidat el president Montilla a explicar la posició del govern a la cambra catalana, “que és el lloc on un govern dóna explicacions”, però ha remarcat que en cap cas “el tripartit pot apoderar-se de la resposta del país a una limitació de l’autogovern”.

En aquest sentit, Felip Puig ha anunciat que quan es conegui la sentència, CiU proposarà “la celebració d’un ple al Parlament per debatre a fons el contingut de la sentència i els arguments per respondre-hi”.

Pel que fa a la possibilitat d’una manifestació prèvia a la sentència, Puig ha sentenciat que, “més enllà d’allò que pugui fer algun militant o dirigent, CiU no participarà en una manifestació preventiva”, i ha aclarit que la federació només contempla la possibilitat d’una manifestació després de conèixer la decisió del TC, “però condicionada als continguts d’aquesta sentència”.

La societat civil sí, els polítics, no
“No participarem d’una expressió prèvia després de tres anys de l’aprovació de l’Estatut, perquè ja ens hem manifestat reiteradament sobre la inoportunitat i il·legitimitat de la intervenció del TC”, ha reblat Puig, que ha assegurat que de “bona part de les incerteses que amenacen l’estatut són conseqüència de la incoherència de vot dels 25 diputats del PSC a Madrid”.

Tot i així, el líder nacionalista ha aclarit que CiU respecta que la societat civil surti al carrer abans de conèixer la sentència. Respecte a la proposta de Carod-Rovira de sortir al carrer l’11 de setembre, el secretari general adjunt de CDC ha acusat el vicepresident del govern de “desestabilitzar el país i fer provocacions estèrils”, i ha denunciat que amb les seves declaracions “perjudica l’ambient polític i dóna peu a noves campanyes d’intoxicació i descrèdit de Catalunya”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.