Política

Herrera demana que la llei d'estrangeria garanteixi els drets i les llibertats dels immigrants

El secretari general d'ICV ha fet aquestes declaracions el mateix dia que centenars de persones s'han manifestat a Madrid per demanar la retirada de la reforma d'aquesta llei

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha demanat al govern del PSOE que la reforma de la Llei d'Estrangeria que s'està tramitant al Congrés "garanteixi els drets i llibertats dels immigrants" i eviti "el retrocés" en matèria de drets fonamentals.

El portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats ha fet aquestes declaracions el mateix dia que centenars de persones s'han manifestat a Madrid per demanar la retirada de la reforma de la llei d'Estrangeria, que consideren "una greu regressió" dels drets reconeguts a la població estrangera.

Herrera ha subratllat que "en cap cas" cal ampliar el temps d'internament dels immigrants, que actualment és de 40 dies.

També ha reiterat la conveniència que les ONG puguin accedir als centres d'internament, així com que s'estableixi un tribunal específic que garanteixi els drets de les persones retingudes en aquests centres.

El dirigent ecosocialista també ha sol·licitat que no es doni cap pas enrere pel que fa a l'accés a l'educació i l'habitatge, que s'eliminin "els elements de discrecionalitat en els processos de reagrupament familiar" i que "s'avanci en matèria de dret a vot".

El secretari general d'ICV també ha demanat que es respecti la divisió competencial que estableix l'Estatut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.