Política

Huguet assegura que un mal finançament no provocarà una crisi interna al govern

Assegura que només "el poble", a través de les eleccions, pot posar fi al tripartit

El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, ha reiterat aquest dijous en una conferència a Madrid que el govern anirà "a la una" sigui quin sigui el resultat de la negociació del model de finançament, i ha apuntat que si finalment es convoquen eleccions anticipades serà amb el vistiplau de les tres forces polítiques.

"El govern no acceptarà un mal acord", ha dit, i "si el model és correcte, la qüestió dels diners és negociable". Huguet també ha recordat que Catalunya està disposada a aportar diners a l'Estat en concepte de "solidaritat", però una cosa és "cooperació" i una altra "espoli".

Huguet ha fet aquestes manifestacions en una conferència a Madrid, on ha estat presentat pel portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, i on els periodistes li han preguntat sobre la possibilitat que l'acord de finançament provoqui discrepàncies en el tripartit i desemboqui en eleccions anticipades a Catalunya.

"No preveig que hi hagi cap problema en el govern català", ha respost, i "és evident que si l'asfíxia econòmica o la sentència del Tribunal Constitucional fossin tals que els tres partits del govern decidissin que parli el poble –en unes eleccions anticipades-, ho farà, però serà el govern i quan li sembli oportú, i no per cap crisi interna, perquè anem a una".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.