Política

L'interventor general serà el primer a comparèixer al Parlament a la comissió del cas Palau

Una cinquantena de persones han estat citades finalment per a la ronda de declaracions que començarà dilluns 14 de juny per investigar la relació de Millet amb les finances de CDC

L'interventor general de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Portabella, serà la primera persona cridada a comparèixer a la comissió d'investigació del Parlament sobre el cas Palau de la Música, el dilluns 14 de juny. La comissió d'investigació ha aprovat aquest dimarts el calendari de sessions, la llista de compareixents i les peticions de documentació dels sis grups de la cambra.

En total s'han aprovat una cinquantena de compareixences, 37 d'elles propostes pel tripartit i la resta per l'oposició. D'entrada, ja s'ha confirmat la compareixença de l'interventor general, sol·licitada per CiU i el PP, que serà l'encarregat d'obrir el foc dilluns que ve. Josep Maria Portabella intervindrà a partir de les 10.00 hores per exposar la informació que obra en el seu poder sobre el cas Palau de la Música i el possible finançament irregular de CDC a través de les donacions que Fèlix Millet va atorgar a la Fundació Trias Fargas.

A més de Portabella, en aquesta primera sessió que tindrà un perfil marcadament tècnic estan citats també Immaculada Turu, directora general de Patrimoni de la Generalitat, Elena Lauroba Lacasa, directora general de Dret i entitats jurídiques, i Joan Llinares, actual director executiu del Palau de la Música.

La intenció de la comissió d'investigació és començar amb les compareixences més tècniques i deixar per al final les declaracions de les persones de l'òrbita de Convergència. No obstant, algunes de les persones citades ja han al·legat que per problemes d'agenda no hi podran comparèixer el dia que se'ls ha proposat, cosa que retardarà la confecció del calendari definitiu. El pla de treball serà molt semblant al de la comissió sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan, amb reunions els dilluns i els dimarts, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores.

A més dels quatre compareixents confirmats per dilluns que ve, el propòsit de la comissió és citar en les primeres sessions el síndic de la Sindicatura de Comptes que va emetre l'informe sobre el Palau el 2003, els auditors del Palau, els perits de l'Agència Tributària, la unitat de policia judicial adscrita a la Fiscalia de Barcelona, l'autor de l'informe de Deloitte sobre l'auditoria del Palau, i Carles Díaz, del despatx d'arquitectes d'Oscar Tusquets.

A continuació, i sense data concreta, haurien de comparèixer els responsables d'empreses que s'han vist involucrades d'alguna forma en el cas, com Ferrovial, Natur System, New Letter, Letter Graphic, Hispart, CMB-10 o Copisa. Més endavant se citarà persones vinculades directament a la gestió del Palau de la Música. Serà el moment dels principals implicats en el cas: Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull.

El tripartit es reserva les compareixences dels responsables antics i actuals de la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC, així com de l'exlíder del PI, Àngel Colom, els exregidors de l'Ametlla del Vallès i altres persones de perfil més polític. El PP, per la seva banda, ha proposat demanar la col·laboració de l'Oficina Antifrau en els treballs de la comissió, idea abonada per ERC i ICV-EUiA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.