Política

De la Vega situa la sentència del TC sobre l'Estatut al setembre

El govern central subratlla que “acatarà” el que digui el Constitucional

La sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut pot acabar patint un nou retard. Fonts coneixedores del procés de deliberació dels magistrats no descarten que finalment es faci pública a la tardor, possiblement al setembre, i no a finals de juliol, tal com s’havia apuntat des de feia unes setmanes.

La vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, indicava ahir que al govern central no li consta que hi hagi “cap interès” de cap dels magistrats a retardar-ne la publicació. Descartava, doncs, l’existència de disputes internes entre el sector progressista i conservador que estarien impedint un acord majoritari al voltant de la sentència. Tot i així, fonts de la Moncloa afegien que el cert és que el text no està acabat i això farà que difícilment es pugui donar a conèixer durant els mesos d’estiu.

Pel que transcendeix, la discussió sobre l’Estatut no se centra a amputar preceptes fonamentals, sinó que del que es tractaria és de difuminar tant com es pugui els efectes de la llei i aconseguir buidar-la de contingut. D’aquesta manera, sense declarar-la inconstitucional, se la rebaixaria de tal manera que en un futur la seva aplicació seria absolutament limitada.

“Acatar” la resolució
De la Vega no va voler entrar a analitzar en quin moment es troba la discussió i quin pot ser el contingut de la sentència. Sí que va subratllar que, sigui quin sigui el resultat, l’executiu de Zapatero “acatarà” la sentència, alhora que va exigir al PP que deixi de “pressionar” el tribunal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.