Política

CiU i el tripartit no s'han reunit des de l'1 de setembre per pactar la proposta catalana de finançament

CiU i el govern català no s'han reunit des de l'1 de setembre per avançar en la redacció de la proposta catalana del nou finançament. Ho ha assegurat el diputat convergent Francesc Homs, que tot i així continua considerant que les converses estan "en la recta final". En una entrevista a El món a RAC 1, el diputat ha considerat "empipador" que tant CiU com ERC s'hagin de reunir amb el vicepresident espanyol Pedro Solbes pels pressupostos de l'Estat sense tenir clara la posició unitària dels partits catalans. Homs, però, encara creu que l'acord català es plasmarà en un document, tot i que ara per ara "no hi ha cap data marcada a l'agenda".

El diputat convergent ha reclamat a ERC una posició més activa en la defensa del finançament perquè creu que "el PSC és estructuralment mandrós a l'hora de reivindicar coses per a Catalunya". Aquesta crida als republicans coincideix amb la fase d'acostament entre ERC i CiU iniciada recentment. Com avança l'AVUI, el president d'ERC, Joan Puigcercós, i el vicesecretari general de CDC, Felip Puig, s'han reunit en secret per continuar el desglaç després que, la setmana passada,  Puigcercós va anunciar en una entrevista, també a l'AVUI, que l'entesa ara és possible. Segons Homs, "s'han produït altres reunions a diversos nivells entre CDC i ERC", encara que no hagin sortit a la llum. En algunes d'aquestes trobades s'ha abordat, per exemple, la qüestió del finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.