Política

Rajoy titlla d'"improvisació" les mesures de Zapatero per reduir la despesa pública

El president del PP s'obre altra vegada a parlar amb Zapatero sempre i quan assumeixi tota la responsabilitat de la greu crisi econòmica de l'Estat

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha carregat durament contra les mesures per reduir la despesa pública que ha anunciat aquest dimecres el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

El líder popular ha dit que ajustar els comptes "és bo per a la nostra economia, és bo controlar la despesa", però "s'ha de fer bé". Rajoy ha criticat el que per ell és una "improvisació" de Zapatero sobre les mesures que ha adoptat per reduir el dèficit públic, com per exemple la reducció dels sous dels funcionaris del 5% i la supressió del xec nadó.

És aquí on el popular ha estat molt contundent quan ha dit que Zapatero amb aquestes decisions "ha fet una gran retallada dels drets socials", una cosa "que el PP mai ha fet". Rajoy li ha recriminat a continuació que a aquesta situació no s'hi hagués arribat "si hagués fet cas" dels consells dels populars en matèria econòmica.

Així, el popular ha instat a Zapatero que assumeixi ell tota la responsabilitat i li ha proposat una sèrie de mesures que l'afectin directament a ell i al seu govern, com la supressió de diversos ministeris, la revisió de les partides de subvencions i l'execució d'un pla de la despesa pública.

Controlats per Europa
Rajoy ha dit a Zapatero "que ha vist la llum" gràcies a les reunions de la setmana passada que el president espanyol va mantenir a Brussel·les, on es va alertar Espanya que havia de reduir el dèficit en els números i els terminis "imposats" pels socis europeus.

El popular ha dit que Europa s'ha adonat "que a Zapatero no se'l pot deixar sol" i que no permetrà que "importi la seva incompetència". "Haurà de treballar al dictat d'altres", ha reblat Rajoy dirigint-se al president espanyol, i "haurà de governar "tutelat" i "sota vigilància".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Blinken assegura els EUA faran “tot el possible” perquè Hamàs accepti l’acord

Barcelona
Rússia

Putin viatja a Txetxènia per primera vegada des del 2011

Barcelona
Itàlia

Els submarinistes obren una via d’accés al iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Salut

L’OMS assegura que “l’mpox no és la nova Covid”

Barcelona
política

L’UCE escalfa motors per al centenari de l’aixecament de Prats de Molló

prats de molló
Guerra a Gaza

Almenys dotze morts en un nou bombardeig contra una escola

Guerra a Europa

La UE comprarà municions per a Ucraïna amb els actius russos

Barcelona
Alemanya

Confirmada la condemna contra una antiga secretària d’un camp nazi

Barcelona
guerra a europa

Els civils fugen de Pokrovsk mentre l’exèrcit rus avança sobre la ciutat ucraïnesa

barcelona