Política

López Tena diu "no" a Girona Decideix

Els organitzadors de la consulta d'Osona justifiquen la decisió per les discrepàncies amb la CUP i "la falta d'implicació activa de tots els sectors"

L'organitzador d'Osona Decideix, Alfons López Tena, i el seu equip han rebutjat l'oferta de Girona Decideix per organitzar la consulta sobre la independència de Catalunya que ha de tenir lloc el 25 d'abril. "Al nostre entendre, per a l’èxit del referèndum cal un gran nombre de gent i entitats motivades i actives, sense exclusió ni vetos de ningú, que siguin capaços d’obviar les seves diferències i discrepàncies en altres àmbits per treballar colze a colze per un objectiu comú: l’èxit de participació i vot", ha explicat López Tena en un comunicat.

Tot i que Girona Decideix va votar en una assemblea de voluntaris encarrregar la direcció executiva de la consulta a l'equip de López Tena, els organitzadors del referèndum d'Osona entenen que la seva presència "faria més nosa que servei, des del moment que un sector significatiu discrepa de la mateixa existència d'una direcció executiva", en referència a la CUP, que sempre hi ha estat en contra.

Segons l'equip d'Osona Decideix, perquè el referèndum sigui un èxit "cal parlar amb tothom, escoltar tothom i incorporar tothom, però aquells que hi treballen han de tenir mans lliures i no veure’s en cada moment i davant de cada decisió sotmesos a un procés de generar consensos".

López Tena no ha amagat la il·lusió per organitzar un referèndum en una ciutat que reuneix 70.000 persones amb dret a vot, però ha dit que "ens enganyaríem i us enganyaríem si només féssim cas a les ganes que tenim d’incorporar-nos a Girona Decideix, obviant que les condicions d’eficàcia del model Osona no s’hi donen". En el comunicat han afegit que les condicions es podrien canviar però "caldria una activitat que perjudicaria la participació, i faria inviable aplicar amb èxit el model Osona".

En la resposta d'Alfons López Tena, Marçal Orri i Jordi Anento, han agraït la confiança de Girona Decideix i l'assemblea de voluntaris i s'han ofert a assessorar la nova consulta sobiranista, però no pas dirigir-la o responsabilitzar-se'n.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.