Política

Cap conseller d'ERC acompanya Saura en el debat final d'Horta de Sant Joan

El Parlament aprova per unanimitat 66 mesures per als bombers, mentre que l'oposició demana cessaments a Interior. ICV pregunta per què no es fa una investigació també sobre el Palau de la Música o Pretòria

Cap conseller d'ERC ha acompanyat aquest dimecres al Parlament el conseller d'Interior, Joan Saura, durant el debat de les conclusions de la investigació parlamentària sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan. En un gest del tot inusual, no ha assistit a la discussió davant el ple, en un moment molt delicat per a Saura, cap dels representants republicans al govern.
 
El Parlament ha aprovat per unanimitat 66 mesures per als bombers, que haurien de servir per millorar la seguretat de la seva feina a partir de l'experiència d'Horta de Sant Joan. Tots els partits de l'oposició –CiU, el PP i Ciutadans– han demanat al president de la Generalitat, José Montilla, que cessi Saura; el secretari general d'Interior, Joan Boada, i la directora general d'Extincions, Olga Lanau. En canvi, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que al seu dia va llançar la hipòtesi errònia que la causa del foc va ser un llamp, ha recollit elogis de l'oposició, perquè va rectificar i demanar excuses.

El tripartit ha rebutjat la petició de dimissions formulada per l'oposició, tal com estava previst. Tots els partits han acabat fent un balanç positiu de la comissió d'investigació agafant-se en les mesures acordades, excepte ICV, que per boca de Bosch ha criticat que els treballs s'han utilitzat per "llançar-se els plats pel cap, alguns als caps dels bombers". "Què els semblaria si ara féssim una comissió d'investigació sobre el cas Millet al Palau de la Música, sobre el cas Pretòria o sobre el finançament irregular d'algun partit?", s'ha preguntat.

Jordi Turull (CiU) ha assegurat en la seva intervenció que el cessament de Saura és necessari per tal que el president de la Generalitat "recuperi la seva autoritat", mentre que Rafael Luna (PP) ha afegit que, si el conseller es manté al govern, "voldrà dir que s'anteposen els interessos de partit". Tots dos han demanat disculpes per si alguna de les preguntes formulades a la comissió va molestar algun bomber.

En canvi, David Pérez (PSC) i Patrícia Gomà (ERC) no han considerat necessàries les dimissions, perquè entenen que no s'han detectat negligències ni voluntat expressa d'amagar informació.

A més de Saura i Baltasar, a la major part del debat de les conclusions d'Horta hi han estat presents també el president José Montilla, i els consellers Joaquim Nadal, Montserrat Tura i Antoni Castells, així com els líders parlamentaris. Entre el públic hi havia l'alcalde d'Horta de Sant Joan, així com comandaments dels Bombers i dels Agents Rurals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona