Política

La Plataforma pel Dret de Decidir, Sobirania i Progrés i Deumil.cat convoquen una manifestació unitària per la independència

Es mobilitzaran l'11 de setembre amb el lema 'Som una nació, volem Estat propi' i contra "les agressions espanyolistes". Rebutgen fer una manrxa en defensa de l'Estatut

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Sobirania i Progrés i Deumil.cat han convocat una manifestació unitària per la independència el pròxim 11 de setembre. Sota el lema Som una nació, volem un Estat propi, aquestes entitats sobiranistes volen fer una marxa "contra les agressions espanyolistes".

Les tres entitats, en un comunicat que porta per títol Prou autonomisme: és l'hora de la independència, consideren que qualsevol mobilització de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut "ha de donar per acabada la via autonomista i l'acceptació de la legalitat espanyola". Les tres plataformes asseguren que la mobilització davant una resolució negativa del TC ha de consistir en la defensa del dret a l'autodeterminació de Catalunya i de l'Estat propi com a projecte i per això rebutgen manifestar-se en defensa de l'Estatut.

En el comunicat també especifiquen que no donaran suport a una marxa on hi hagi polítics que "no demostrin els fets que defensen un estat català independent". Així "només" assistiran a una manifestació que es convoqui en "defensa de l'exercici del dret d'autodeterminació".

I és que les tres plataformes consideren que la reforma de l'Estatut s'ha fet sotmesa "a les lleis i al poder de l'Estat espanyol" i que, per tant, que el poble català ratifiqués la llei en referèndum no és "en cap cas" el resultat de l'exercici del dret a decidir. Consideren que es tracta "d'una fase més de la seva aprovació segons les lleis espanyoles". Per aquest motiu consideren que "respondre a la sentència del TC amb l'argument que es vulnera el dret a decidir és un error gravíssim" perquè implica acceptar que els catalans "podem exercir la nostra sobirania nacional lliurement en el marc de l'Estat espanyol, i això no és possible", sentencien.

Les tres plataformes anuncien en el comunicat que ja compten amb les adhesions de 45 entitats, entre les quals hi ha Catalunya Estat Lliure, el Cercle Català de Negocis i el Ciemen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navalni a la llista de “terroristes”

Barcelona