Política

ERC tiba la corda per forçar la investigació sobre el cas Millet i les finances de CDC

El PSC adverteix Artur Mas que pot trobar el seu 'chapapote' si no aclareix si la formació ha tingut finançament irregular

ERC ha anunciat aquest diumenge que s'afegeix a la petició d'ICV i el PP d'una comissió d'investigació al Parlament per aclarir la relació entre el finançament de la fundació Trias Fargas de CDC amb el cas Millet. El secretari general dels republicans, Joan Ridao, critica que Artur Mas no hagi donat explicacions i considera que caldrà aclarir si CDC hauria "blanquejat diners del Palau per finançar comissions il·legals".

En un comunicat, Ridao ha destacat que CDC "no ha donat cap explicació" sobre el seu possible finançament irregular blanquejant a través del Palau de la Música comissions il·legals d'empreses contractades per la Generalitat durant l'etapa de CiU. El secretari general d'ERC argumenta que si la resta de partits no actuen "serà vist per la ciutadania com un senyal de complicitat que pot fer pensar que tots els partits som iguals, i això no és així".

"Per responsabilitat no podem acceptar ni la immunitat ni la complicitat. Fa falta arribar fins al fons i tirar de la manta", ha reblat. Ridao s'ha mostrat convençut que "la majoria de grups del Parlament" donaran suport a la creació d'una comissió d'investigació sobre la presumpta vinculació de CDC amb el frau comès per l'exdirector del Palau de la Música, Fèlix Millet.

El fet que ERC reclami la investigació facilita que ara el PSC s'adhereixi a la proposta. De fet, durant tot aquest diumenge han estat diversos els dirigents socialistes que han interpelat Convergència i especialment el seu líder, Artur Mas, perquè doni explicacions.

Advertència del PSC
Els socialistes catalans han fet una clara advertència a CDC i al president de CiU, Artur Mas: el cas del Palau de la Música pot ser per CDC com la polèmica del chapapote pel PP a Galícia. La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Carme Figueras, ha demanat a Mas que digui "si Convergència es va finançar il·legalment o no". La representant del PSC no ha fet cap referència a si el seu partit se sumarà a la petició d'una comissió d'investigació, ja que ho decidirà dimarts, però ha insistit en la necessitat que Mas doni explicacions. Així mateix, li ha demanat al líder de CiU que digui perquè no acompanyarà a Montilla al Senat aquest dilluns.

La portaveu del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha fet arribar una carta al portaveu del PSC, Miquel Iceta, on remarca la necessitat de crear una comissió d'investigació al Parlament per aclarir les irregularitats detectades en la gestió del Palau de la Música i la possible utilització d'aquesta institució com a font de finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya. En la carta, Camats diu que la petició d'explicacions al partit que lidera Artur Mas ha obtingut el "menyspreu" com a resposta i l'al·lusió a una "llibreteta" que ens ha recordat "els filets del senyor Rajoy quan es va produir el naufragi del Prestige. Però la llibreteta podria tacar tant com els filets".

Pel que fa a les compareixences, la portaveu d'ICV-EUiA al Parlament diu que serien "imprescindibles" les dels màxims dirigents de CDC i membres del govern en aquells moments que "considerem conjuntament necessàries", les dels màxims responsables de la Fundació Trias Fargas -ara Catdem-, la de l'exdirigent del PI i militant de CDC Àngel Colom, i les de l'exalcalde de l'Ametlla del Vallès, Albert Palay i l'exregidor del mateix municipi, Jaume Codina. També, si no entrés en contradicció amb les actuacions judicials, les dels màxims directius del Palau de la Musica, Fèlix Millet , Jordi Montull i Gemma Montull, segons ha puntualitzat Camats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.