Política

El govern estudia emprendre accions legals contra el PP de Badalona per "fomentar l'odi racial"

Capdevila ha demanat un dictamen als seus assessors jurídics i vol portar el tema al consell executiu d'aquest dimarts

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha explicat aquest dilluns que el govern està estudiant si emprèn accions legals contra el PP de Badalona per "fomentar l'odi racial" en haver repartit díptics  que relacionen immigració amb inseguretat.

Capdevila ha demanat informació als seus serveis jurídics per conèixer si es poden emprendre accions legals i demà portarà el tema al consell executiu, perquè el govern decideixi si tira endavant alguna mesura. "El govern ho està estudiant, perquè jo crec que està fomentant l'odi racial", ha declarat la consellera. També ha criticat que els dirigents del PP diguin que no comparteixen aquesta acció però "no la criminalitzin".

La consellera ha considerat una "greu irresponsabilitat política" que el regidor del PP de Badalona Xavier Garcia Albiol repartís els díptics i ha criticat a la presidenta de la formació a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, per acompanyar-lo. Per això, ha demanat una rectificació per part del PP i que aquesta acció "tingui conseqüències" per a Albiol.

"Cal un posicionament, expedientant i demanant que aquest senyor renunciï als seus càrrecs", ha declarat Capdevila en una trobada amb els mitjans de comunicació.

Ha recordat que els polítics tenen responsabilitats i han de treballar per millorar la convivència. Ha acusat el PP de Badalona "d'encendre focs" i de crear competència entre veïns. Capdevila ha afirmat que no es pot culpar un col·lectiu perquè hi hagi persones que delinqueixen, "sigui quina sigui la seva procedència". "És totalment intolerable", ha sentenciat.

La consellera ha demanat un "discurs de coherència" a tots els polítics i que no canviïn la seva forma de parlar segons l'auditori al qual es dirigeixin.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.