Política

El PSOE busca el suport dels emigrants a l'Argentina, coneguda com la cinquena província de Galícia

El PSOE ha desplegat a l'Argentina tota la seva maquinària de precampanya electoral amb vista a les eleccions autonòmiques del proper mes de març. L'objectiu dels socialistes és captar el màxim de vots possibles dels emigrants gallecs residents a l'Argentina, país conegut també com la cinquena província gallega pel seu pes electoral.

Unes 3.000 persones han escoltat el líder socialista en un míting a Buenos Aires. El president de la Xunta de Galícia i candidat del PSGa-PSOE, Emilio Pérez Touriño, sap de la importància d'aconseguir un bon resultat electoral a l'Argentina. Els vots dels emigrants gallecs van ser determinants ja fa 4 anys per decantar la balança quan l'incombustible Manuel Fraga, del PP, va perdre les eleccions després d'anys i anys governant la comunitat autònoma. El factor clau va ser els vots dels emigrants.

Conscient d'això, Emilio Pérez Touriño, doncs, ha aterrat a Buenos Aires, prèvia escala a Montevideo, a l'Uruguai, amb l'objectiu de donar a conèixer les millores aconseguides pels gallecs residents a l'exterior al llarg de la darrera legislatura i per recordar-los que no estan sols, que el socialistes i el govern gallec que ell ha presidit i pretén seguir liderant, no els oblida, tot i la llunyania. En aquest sentit, Perez Touriño ha anunciat des de Buenos Aires que els gallecs residents a l'exterior rebran una targeta sanitària per poder ser atesos per la sanitat gallega, de la mateixa manera que són atesos els residents a Galícia.

I és que en els darrers anys, tant el govern espanyol presidit per José Luís Rodríguez Zapatero, com el gallec Pérez Touriño, han enviat a l'Argentina milions d'euros en ajuts en prestacions socials. I el que és més important per a molts fills i néts argentins descendents d'emigrants gallecs: han estat els socialistes els qui han promogut una més que demanada i esperada reforma del Codi Civil, que ha obert finalment les portes a la nacionalitat espanyola a milers i milers de persones que no hi podien optar, tot i ser descendents d'espanyols. I això, els gallego-argentins ho tenen molt present. Una dada curiosa demostra la importància del vot dels emigrants gallecs residents a l'Argentinaés que pels carrers de Buenos Aires es fàcil veure autobusos circulant amb fotografies de Pérez Touriño abraçat a Rodríguez Zapatero així com de Nuñez Feijoo de la mà de Manuel Fraga, el gran protector dels emigrants gallegs durant anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.