Política

Sánchez-Camacho assegura que el PP és "minoria" a Catalunya però que serà protagonista del canvi

La candidata a la presidència de la Generalitat ha reiterat que el primer que farà si arriba al govern serà suprimir l'impost de successions

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest diumenge que la seva formació és "minoria a Catalunya" i que mereix "el mateix respecte que molts demanen per a les minories al Congrés", però al mateix temps ha augurat que serà "protagonista del canvi" i "decisiu" en el pròxim govern de la Generalitat.

En el seu discurs en la jornada de clausura de la convenció que el PP celebra des de divendres a Barcelona, Sánchez-Camacho ha llançat un missatge de confiança en les seves possibilitats i ha destacat que Mariano Rajoy "aposta, creu i està molt orgullós de Catalunya".

"El PP de Catalunya vol un canvi i es mereix ser protagonista en aquest canvi", ha sentenciat Sánchez-Camacho, que ha promès a Rajoy que els populars catalans "aconseguiran ser l'alternativa que decideixi a Catalunya".

Malgrat aquest discurs, Sánchez-Camacho ha admès les dificultats d'implantació del seu partit a Catalunya i ha afegit: "El mateix respecte que molts demanen per a les minories al Congrés el demano jo també per al PPC, que és minoria a Catalunya, el mateix respecte".

Al marge d'aquesta consideració, la candidata del PP a la Generalitat de Catalunya ha avançat que "el primer" que farà el seu partit si és decisiu després de les eleccions catalanes -previstes per a la tardor del 2010- serà suprimir l'impost de successions i donacions, que és "injust i vergonyós", ha dit.

"Viure surt caríssim a Catalunya, però morir també", ha assegurat en un moment en què el govern ultima una rebaixa d'aquest impost.

Malgrat subratllar en diversos moments la seva ambició de ser "partit de govern" i de "trencar el sostre" del PP a Catalunya, Sánchez-Camacho no ha parlat de la seva política d'aliances.

D'una altra banda, Sánchez-Camacho ha tornat a urgir el Tribunal Constitucional a donar a conèixer ja la seva sentència sobre el nou Estatut i ha defensat que el PP hagi portat la llei catalana d'educació davant el Constitucional.

"Ja està bé del bipartidisme, de socialisme, de nacionalisme, Catalunya no necessita més 'ismes', sinó el realisme i l'optimisme", ha dit la candidata, que s'ha erigit en garantia de resoldre els problemes reals dels ciutadans.

Com ja va fer en la seva proclamació com a candidata, Sánchez-Camacho ha reiterat a Rajoy el seu "compromís solemne" de "lluitar" pel govern català i de defensar per una Catalunya "motor d'Espanya".

Acompanyada per la cúpula del partit, que ha aprofitat la convenció per llançar la seva candidatura a la Generalitat, Sánchez-Camacho ha destacat l'"empremta catalana" de la convenció.

"Mariano vol estar prop de les famílies i els empresaris catalans. Zapatero no ve ja a Catalunya, perquè els socialistes catalans ja no el porten", ha assegurat entre aplaudiments.

Sánchez-Camacho també ha animat el president del PP, Mariano Rajoy, a "liderar un gran pacte a favor de la transparència i contra la corrupció perquè, sense partidismes, puguem recuperar la dignitat tan necessària en el nostre model democràtic".

Montserrat Tura (PSC), Jordi Vilajoana (CDC), Jordi Casas (UDC), Jordi Guillot (ICV) i Albert Rivera (Ciutadans) han assistit a la clausura de la convenció, així com també el president de Pimec, Josep González, el coordinador d'Unió de Pagesos, Joan Cavall, o el del Cercle d'Economia, Borja García-Nieto, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona