Política

Uribe portarà l'amenaça de guerra de Chávez a l'ONU

El govern colombià denunciarà al Consell de Seguretat de Nacions Unides i a l'Organització d'Estats Americans (OEA) les "amenaces de guerra" que el cap de setmana passat llançava el president veneçolà, Hugo Chávez, arran de l'acord de cooperació militar entre Bogotà i Washington, gràcies al qual l'exèrcit nord-americà pot operar en set bases colombianes.

En el seu programa televisiu setmanal, el mandatari veneçolà una vegada més va apujar el to del discurs, en ordenar al seu exèrcit que es preparés per a la guerra davant la possibilitat que els "militars ianquis" puguin "passejar per Colòmbia tranquil·lament per terra, mar i aigua".

Chávez fa dies que brama contra l'acord militar perquè el veu com una amenaça de Washington a l'Amèrica Llatina i, en especial, al territori veneçolà. Per contra, el president colombià, Álvaro Uribe, ha reiterat en més d'una ocasió que el pacte amb les forces nord-americans no té cap finalitat ofensiva, sinó que se centrarà únicament en la lluita contra el narcotràfic i la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC).

Segons Chávez, però, l'acord viola les lleis internacionals i també la Constitució colombiana. "El govern de Colòmbia ja no és a Bogotà, ara és als Estats Units", afegia Chávez amb la seva habitual eloqüència, alhora que estenia la crida a la mobilització a les milícies, els estudiants revolucionaris, els treballadors i les dones. "Tothom a punt per defensar aquesta pàtria sagrada", clamava el president veneçolà. I un cop entrat en matèria, també va alertar al president dels EUA, Barack Obama, que si té cap intenció d'atacar Veneçuela, s'embrancarà "en una guerra de cent anys".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.