Política

Victòria probable de la coalició del primer ministre iraquià

La candidatura auspiciada pel primer ministre iraquià, Nouri al-Maliki, apareix al capdavant dels primers sondeigs sobre les eleccions provincials d'ahir dissabte en 14 de les 18 regions del país. Segons els primers resultats no oficials oferts per un sondeig d'AFP, la coalició Estat de Dret del primer ministre s'hauria imposat clarament en sis províncies xiïtes del sud, i també a la capital, Bagdad. 

Els primers resultats oficials no es faran públics fins d'aquí a cinc dies, i els definitius trigaran algunes setmanes. La jornada electoral va estar marcada per una alta participació, prop del 51%, i per l'absència de violència.


En territori sunnita, la participació ha arribat al 70% en algunes províncies. Si bé el primer ministre no es presentava com a candidat, aquestes eleccions van ser una mena de referèndum per a l'estabilitat del país i per refermar la seva autoritat davant un emergent consell superior islàmic d'Iraq i dels partidaris del clergue radical xiïta Moqtada Sadr.


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.