Política

Zapatero reitera que Espanya no canviarà de posició i continuarà negant la independència de Kosovo

El president espanyol explica també, des de la seu de l'ONU a Nova York, que les rendes altes hauran de contribuir més en la nova reforma fiscal

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha reiterat avui que "no és un encert" el reconeixement de la independència de Kosovo i ha incidit que Espanya no canviarà la seva posició.

En roda de premsa des de l'ONU, on demà participarà a la 64a sessió de l'Assemblea General, el cap de l'executiu espanyol ha reiterat que no reconeix la declaració unilateral d'independència declarada per Kosovo, que va portar Espanya a retirar les tropes desplegades al país.

"Tenim la posició que tenim i no la canviarem. El reconeixement d'un Estat independent exigeix respecte als tràmits de la legalitat internacional", ha dit Zapatero en ser preguntat per les crítiques d'altres països a causa de la seva posició.

El president espanyol ha aprofitat per recalcar el compromís d'Espanya amb la seguretat a l'Afganistan i, en aquest sentit, ha recordat que reforçarà, com estan fent altres països, la seva presència a la zona amb l'enviament de 220 soldats més.

L'esforç econòmic, per a les rendes altes
Zapatero ha garantit, també des de la seu de l'ONU, que el màxim esforç en la nova modificació d'impostos el faran les rendes altes.

Zapatero no ha volgut donar detalls sobre el que ell entén per rendes més altes perquè "els afectats no entendrien que es fes des dels Estats Units", ha dit. S'haurà d'esperar a la presentació efectiva dissabte que ve del projecte de llei de pressupostos per tenir més informació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.