Política

37 morts i una cinquantena de ferits en un atemptat suïcida a Bagdad

Món

Almenys 37 persones han mort a l'Iraq i 53 han quedat ferides en un atemptat suïcida registrat prop d'un santuari xiïta del nord de Bagdad, informen fonts policials. Una dona amb un cinturó d'explosius ha fet denotar l'artefacte en un control a prop del santuari de l'iman Musa Kazim, a la població de Kadhimiya, al nord de Bagdad.

La majoria de les víctimes són peregrins que s'apropaven al santuari de Musa Kazim, un dels dotze imans xiïtes. Entre les víctimes hi ha dones i nens.

L'explosió s'ha produït tot i que a la zona hi ha desplegades mesures de seguretat especials en vigília d'una celebració al proper dimecres en aquest temple i en altres llocs sagrats per a recordar la mort de Husein, el nét de Mahoma.

Dimecres passat a la nit ja va esclatar una bomba al pas d'un grup de peregrins xiïtes a 118 quilòmetres al sud de Bagdad, a la localitat de Zafaraniya, on van quedar ferides vuit persones.

L'atemptat d'aquest diumenge es produeix dos dies després d'una forta explosió en una població al sud de Bagdad que va causar una trentena de morts, enmig d'un àpat de reconciliació entre caps tribals.

L'1 de gener, les forces iraquianes van rebre de les tropes nord-americanes la missió de garantir la seguretat de les zones clau de Bagdad, l'anomenada Zona Verda, on hi ha les seus del govern i del Parlament, i diverses ambaixades.

L'atemptat d'aquest diumenge es produeix mentre Iraq es prepara per a les eleccions municipals del 31 de gener, uns comicis clau en els intents del país per recuperar l'estabilitat política després de l'invasió militar encapçalada pels Estats Units al 2003.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.