Política

El tripartit veta citar consellers al cas Palau

Oriol Pujol denuncia una persecució política contra CiU

La comissió d’investigació sobre les irregularitats del Palau de la Música, i les suposades relacions il·legals amb la fundació de CDC, va arrencar ahir amb els partits del govern a la defensiva. El tripartit rebutjarà la compareixença a la comissió de tots els consellers que l’oposició vol citar per tal que expliquin des de les seves relacions amb Fèlix Millet fins als controls que van fallar en el govern català per evitar el desfalc al Palau de la Música.

Entre els partits de l’oposició, especialment el PP i Ciutadans, es parla de demanar la compareixença d’Antoni Castells, Joaquim Nadal, Joan Manuel Tresserras i Montserrat Tura, que són els que han tingut relació amb el Palau i amb les constructores. “Home, ¿em pot explicar quina relació ni remota tenen els consellers amb el cas Palau? Cap ni una”, insistia la diputada del PSC Rocío Martínez, que rebutja aquesta via.

El president de la comissió, el republicà Pere Vigo, va remarcar que la investigació se centrarà a aclarir si hi ha hagut finançament irregular de CDC. “I qualsevol cosa que s’escapi d’això estarà fora de l’objectiu de la comissió”, va advertir. Santi Rodríguez (PP) i Albert Rivera (Ciutadans) demanaven en canvi que també s’analitzi com el govern ha controlat el Palau de la Música i les fundacions, cosa que tampoc va ser acceptada pel tripartit.
Igual destí va tenir la reiterada petició d’Oriol Pujol (CiU) que la comissió també estudiï les presumptes irregularitats en ajuntaments governats pel PSC en el cas Pretòria. Segons el portaveu parlamentari de CiU, ha quedat clar que la comissió és “un judici polític” contra CDC, una “operació de desgast polític”. Pujol va mostrar total voluntat de col·laboració amb la investigació, i va anunciar que la federació nacionalista votarà a favor de tots els compareixents que finalment proposin els grups.

Els partits es van donar ahir de temps fins demà per estudiar els compareixents. El tripartit en calcula uns 30, mentre que el PP apunta a uns 40, i CiU no ha donat a conèixer encara cap xifra.

Es dóna per fet que seran citats Fèlix Millet, Jordi Montull, Gemma Montull, per part del Palau, així com Felip Puig i Pere Macias com a exconsellers, i Àngel Colom, com a exlíder del Partit per la Independència. Puig va expressar ahir el seu desig de declarar amb l’objectiu de “demostrar que CiU va fer el que era correcte”.

La compareixença a la comissió és obligatòria segons la llei, però en el cas de Millet i els altres processats la decisió final és del jutge. En el cas de les comissions, mentir té pena de presó. Dimarts vinent tindrà lloc la segona reunió de la comissió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona