Política

Martine Aubry s'imposa a Ségolène Royal per dirigir el Partit Socialista Francès

Martine Aubry, coneguda com la mare de les 35 hores, una de les reformes més discutides de la darrera dècada a França, ha aconseguit la secretaria general del Partit Socialista Francès (PS) per un estret marge de vots davant la seva rival, Ségolène Royal, en la segona volta de les eleccions primàries del partit.  Amb un 50,02% dels vots contra el 49,98% obtingut per Royal, és a dir, per només 42 vots de diferència dels 130.000 vots emesos pels militants, l'exministra de Treball, partidària de tornar a posar en valor les tesis de l'esquerra tradicional, ha guanyat la batalla a una adversària que jugava la carta del centrisme i l'obertura a la col·laboració amb d'altres formacions.

Aubry, si la impugnació de les eleccions que vol fer el sector de Royal no prospera, serà la cap de cartell dels socialistes francesos, que el 2012 s'enfrontarà a Nicolas Sarkozy. L'estret marge de la victòria de Martine Aubry, que ha guanyat en segona volta, fa preveure unes setmanes complicades al PS, fins al punt que el partit està disposat a convocar un consell nacional extraordinari en els propers dies per verificar els resultats i evitar un daltabaix a la formació. De fet, Royal ja ha anunciat que actuarà políticament, i si convé, judicialment, per aclarir la votació. Tot plegat evidencia la divisió interna en una formació que viu un debat ideològic intens.

Martine Aubry, de 58 anys, és filla de l'expresident de la Comissió Europea Jacques Delors. S'ha presentat als militants com l'antítesi de la seva rival. Formada a l'Escola Nacional d'Administració, és experta en qüestions socials. Havia desaparegut de la primera línia política durant uns anys, i se la considerava la gran "cremada políticament" dels anys de Lionel Jospin (1997-2000), ja que va carregar amb la reforma emblemàtica i controvertida de la reducció de la jornada laboral a 35 hores setmanals.

Aubry, que compta amb el suport dels dirigents històrics del partit, es compromet a "afavorir l'emergència de les noves generacions, defensant, però, que la renovació no és una qüestió ni l'edat ni d'imatge".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Blinken assegura els EUA faran “tot el possible” perquè Hamàs accepti l’acord

Barcelona
Rússia

Putin viatja a Txetxènia per primera vegada des del 2011

Barcelona
Itàlia

Els submarinistes obren una via d’accés al iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Salut

L’OMS assegura que “l’mpox no és la nova Covid”

Barcelona
política

L’UCE escalfa motors per al centenari de l’aixecament de Prats de Molló

prats de molló
Guerra a Gaza

Almenys dotze morts en un nou bombardeig contra una escola

Guerra a Europa

La UE comprarà municions per a Ucraïna amb els actius russos

Barcelona
Alemanya

Confirmada la condemna contra una antiga secretària d’un camp nazi

Barcelona
guerra a europa

Els civils fugen de Pokrovsk mentre l’exèrcit rus avança sobre la ciutat ucraïnesa

barcelona