Política

Corbacho critica l'hipocresia de Cospedal, Montoro i Soraya perquè "ells també tenen plans de pensions privats"

El ministre ha dit que ell va ser "sincer" i va dir "la veritat"

El ministre de Treball i Immigració del govern espanyol, Celestino Corbacho s'ha defensat de les crítiques que aquests dies ha rebut després d'explicar que té un pla de jubilació privat. Corbacho ha dit que vivim "en un país hipòcrita", ja que tenir un pla de pensions és habitual, i molt més entre la classe política.

En aquest sentit, ha acusat a la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, de "mentir, ja que va negar que tenia un pla de pensions privat quan en realitat sí que en té un", i ha criticat al responsable d'Economia del PP, Cristóbal Montoro i la portaveu del partit al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaria, per haver censurat al ministre quan ells també participen en un pla privat.

"De Cospedal menteix, s'ha demostrat en la declaració que va fer a les corts de Castella La Manxa", ha dit Corbacho. "Si això hagués passat als Estats Units, seria un escàndol", ha afirmat. "Montoro, després de criticar-me, va dir que ell té un pla de pensions privat des de fa 20 anys, i Soraya, que en té un de petitet", ha afirmat.

El ministre ha dit que ell va ser "sincer" i va dir "la veritat" quan li van preguntar si tenia un pla de pensions, "com el tenen vuit milions de ciutadans a l'Estat", ha assenyalat. En aquest sentit, ha dit que el Pacte de Toledo ja fixa la recomanació de subscriure aquesta mena de plans per complementar la pensió pública, i és una pràctica molt freqüent que fins i tot els sindicats subscriuen.

Corbacho ha recordat que l'Estat té el nivell de reposició més alt de la Unió Europea, amb el 80%, de manera que una persona que cobri 1.600 euros tindrà una pensió que serà el 80% del seu salari. "El plans privats estan per això, per cobrir la diferència entre l'últim salari i la primera pensió", ha dit, disposat a tancar la polèmica.

Corbacho ha fet aquestes declaracions en la seva intervenció al Consell de a Federació del PSC del Baix Llobregat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.