Política

Montilla avisa que el procés de traspàs de Rodalies serà "complex"

El president confia a desencallar les negociacions amb Blanco aquest dijous a Barcelona

El president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat aquest dimecres que confia que la seva reunió de demà amb el ministre de Foment, José Blanco, servirà per "desencallar" el traspàs de Rodalies de Renfe a la Generalitat, encara que ha alertat que aquest procés serà "complex" i requerirà un "calendari precís".

Montilla ha intervingut en la sessió de control del Parlament i ha apuntat la possibilitat d'un acord per avançar en el traspàs del servei de Rodalies, a preguntes de la portaveu d'ERC a la cambra, Anna Simó, just el dia abans de la visita a Barcelona del ministre de Foment, José Blanco.

El president de la Generalitat ha assegurat que el seu govern espera que la reunió serveixi per progressar en la concreció del traspàs, però tot seguit ha alertat: "No ens enganyem, aquest procés serà molt complex i necessitarà molta feina rigorosa i un calendari precís".

"La Generalitat és exigent en les negociacions i per això l'acord està tardant, perquè volem un bon acord", ha subratllat Montilla, que ha recordat les "experiències doloroses del passat", en al·lusió a l'etapa de CiU, quan s'assumien competències sense recursos suficients, segons Montilla.

En aquest sentit, el president català ha anunciat que "continuarem parlant" del traspàs de Rodalies, encara que ha informat que "s'ha avançat en alguns aspectes del traspàs, mentre que en altres encara no ha estat possible".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.