Política

L'Audiència rebaixa d'un milió a 200.000 euros les fiances de Prenafeta i Alavedra

El tribunal considera que no existeix risc de fuga ni de destrucció de proves i estima que la fiança d'un milió d'euros que va dictar el jutge instructor era excessiva

La Secció Quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional ha acordat rebaixar d'un milió a 200.000 euros les fiances que el jutge Baltasar Garzón va imposar a dos dels principals imputats en el cas Pretòria, l'exconseller Macià Alavedra i l'exsecretari general de presidència, Lluís Prenafeta, tots dos de CiU, segons fonts jurídiques.

El tribunal ha adoptat aquesta resolució en una sentència en el qual considera que no existeix risc de fuga ni de destrucció de proves i estima que la fiança d'un milió d'euros que va dictar el jutge instructor era excessiva.

Alavedra i Prenafeta van sortir el 7 de desembre de la presó després que Garzón dictés una sentència en la qual considerava que el risc de destrucció de proves havia desaparegut i els imposava l'obligació de comparèixer cada 15 dies al jutjat més pròxim al seu domicili i no poder abandonar el territori nacional.

Els dos exalts càrrecs del govern de Jordi Pujol estan imputats pels delictes d'associació il·lícita, blanqueig de capitals i tràfic d'influències.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.