Política

La Cambra de Contractistes d'Obres surt en defensa de Singla i nega que hi hagi corrupció generalitzada

Els contractistes catalans asseguren que intentaran "per damunt de tot ajudar l'amic, la seva família i els col·laboradors pròxims" de l'administrador de Proinosa, imputat en el cas Pretòria, i vicepresident de la CCOC

La Cambra de Contractistes d'Obres de Catalunya (CCOC) ha sortit aquest dimarts en defensa de l'administrador de Proinosa, Josep Singla, imputat pel jutge Baltasar Garzón en l'operació Pretòria, i ha negat que la corrupció sigui generalitzada en els processos de contractació d'obres públiques.

A través d'un comunicat, la Cambra de Contractistes es posiciona així en defensa de Singla, que és un dels vicepresidents d'aquesta entitat, després que el jutge de l'Audiència Nacional l'hagi deixat en llibertat amb fiança –de 500.000 euros–, acusat dels delictes d'associació il·lícita i tràfic d'influències.

En l'acte, Garzón subratlla que Singla està "estretament vinculat" amb el suposat cervell de la trama de corrupció urbanística, Luis García.

Pel que sembla, segons el magistrat, Proinosa "hauria estat afavorida amb diverses adjudicacions", com consta en les converses de Singla amb Luis García i el regidor d'Urbanisme de Santa Coloma de Gramenet, Manuel Dobarco, tots dos empresonats.

Com a exemple, Garzón apunta en l'acte que Singla va parlar amb Luis García sobre l'adjudicació d'un aparcament a l'avinguda dels Bamís de Santa Coloma, per 3 milions d'euros, en què va quedar en segon lloc per darrere de l'empresa CAPSA i "malgrat això probablement se li va adjudicar" l'obra.

Des d'un primer moment, Singla ha defensat la legalitat de les seves activitats i ha assegurat que tots els pagaments rebuts de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ho han estat en virtut de l'execució d'obres fixades en contractes.

En la mateixa línia, la Cambra de Contractistes ha mostrat avui el seu suport a l'administrador de Proinosa i ha assegurat que "en el cas, impossible per a tots els membres de la Cambra que el coneixem, que el nostre amic Josep Singla fos imputat en la causa, sigui quin sigui el resultat, intentarem per damunt de tot i en el que estigui al nostre abast ajudar l'amic, la seva família i col·laboradors pròxims".

Els contractistes catalans també asseguren en el comunicat que la corrupció al sector públic "és l'excepció, no la regla" i han demanat que quan es tingui coneixement d'un cas de corrupció o tràfic d'influències es denunciï davant la justícia.

"Rebutgem, com a empresaris, la corrupció i el tràfic d'influències perquè atorga un avantatge il·lícit i deslleial a l'empresa beneficiada. Això desanima la resta d'empreses a l'hora de portar a la pràctica les seves polítiques per a l'augment de la productivitat i competitivitat", agrega el comunicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.