Política

Barroso recomana activar el mecanisme de rescat perquè creu que Grècia compleix els requisits

El president de la CE afirma que "les condicions per respondre positivament a la petició d'ajuda del govern grec s'han assolit"

El president de la CE, José Manuel Durao Barroso, ha afirmat aquest diumenge que "les condicions per respondre positivament a la petició d'ajuda del govern grec s'han assolit" i, per això, recomana que el mecanisme europeu de rescat sigui activat, en base al programa d'ajustament plurianual acordat. En un comunicat, s'ha mostrat satisfet amb el procés de reformes "difícils però necessàries" a què s'ha compromès el govern de Iorgos Papandreu per "estabilitzar l'economia grega i restablir-hi la confiança", i ha qualificat de "sòlit i creïble" el paquet de mesures de contenció proposades per Grècia.

El president de l'executiu comunitari ha acollit positivament el pla plurianual de consolidació fiscal i reformes estructurals que van acordar dissabte des d'Atenes el govern de Papandreu, la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional i ha afirmat que aquesta ajuda serà "decisiva" perquè l'economia grega torni al bon camí i l'estabilitat de la zona euro es mantingui.

El pla requerirà que l'executiu grec retalli el dèficit públic 10 punts percentuals, des de l'actual 13,6% del PIB fins el 3,6% al 2013, i apliqui mesures impopulars per aconseguir-ho, com la pujada d'impostos, la congelació salarial i l'endarreriment de l'edat de jubilació fins als 67 anys. Unes mesures que són condició prèvia per accedir als fons internacionals d'ajuda que poden arribar fins als 135.000 milions d'euros fins a 2012, entre els préstecs d'emergència de la UE i els de l'FMI. Precisament aquesta tarda, els ministres d'Economia i Finances de l'eurozona es reuniran per analitzar el citat pla d'ajustament i l'activació del mecanisme d'ajuda financera internacional acordat a canvi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.