Política

L'exalcalde de Santa Coloma reuneix el mig milió per pagar la seva fiança

L'advocat de Bartomeu Muñoz assegura que podria sortir de la presó de Can Brians 2 en les pròximes hores

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz ja ha reunit, mitjançant una "col·lecta ciutadana", els 500.000 euros de fiança que li va imposar el jutge Baltasar Garzón per poder sortir en llibertat provisional, després del seu empresonament en el marc de l'operació Pretòria.

L'advocat de l'exalcalde, Fermín Morales, ha explicat que aquest matí, una vegada reunits els diners, s'ha comunicat a l'Audiència Nacional que es disposa d'efectiu per dipositar la fiança, per la qual cosa està previst que l'imputat surti en llibertat en les pròximes hores, una vegada formalitzats els tràmits necessaris per fer-ho.

Segons el lletrat, Muñoz ha aconseguit reunir els 500.000 euros que necessita per abandonar la presó Brians 2 en què compleix presó preventiva gràcies a les aportacions individuals de ciutadans "de tota condició", la majoria veïns de Santa Coloma de Gramenet.

Entre les aportacions rebudes n'hi figuren algunes dipositades per companys de partit de Muñoz, que va ser suspès de militància pel PSC arran de la seva imputació en el cas Pretòria de corrupció urbanística, i de la Diputació de Barcelona, institució en la qual l'exalcalde va ocupar la vicepresidència primera, ha afegit el lletrat.

Les aportacions, que han estat recollides des de dilluns passat en el compte bancari obert pel mateix Muñoz, no són anònimes, ja que consta la identificació del donant, i s'han rebut en concepte de préstec amb la intenció de retornar-les una vegada l'exalcalde tingui mitjans econòmics per fer-ho.

Gràcies a la "col·lecta ciutadana", Bartomeu Muñoz podrà pagar la fiança que li va imposar el jutge Baltasar Garzón sense necessitat de recórrer a avals bancaris.

L'exalcalde ha aconseguit reunir els 500.000 euros gràcies a petites aportacions d'efectiu, segons Morales, que no ha precisat quants han estat els donants, però que ha especificat que es tracta de "molts ciutadans, no d'uns quants que hagin dipositat grans quantitats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona