Política

ERC lamenta l'oposició de CiU i creu que els altres territoris haurien d'estar agraïts

El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha admès que "és evident" que el pacte amb el govern implica "perdre un any" respecte al que es preveia en l'Estatut en la posada en marxa a ple rendiment del nou model, si bé ha considerat que es tracta d'un "bon acord"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha lamentat la falta de suport de CiU al govern català per poder acordar un nou finançament, i ha opinat que altres comunitats haurien d'estar agraïdes a Catalunya per la seva labor d'"estrènyer" el govern en l'últim tram de la negociació.

En una entrevista concedida a TV3, Puigcercós ha admès que "és evident" que el pacte amb el govern implica "perdre un any" respecte al que es preveia en l'Estatut en la posada en marxa a ple rendiment del nou model, si bé ha considerat que es tracta d'un "bon acord".

D'aquesta forma, ha respost a les acusacions de la federació CiU, que aquest cap de setmana ha titllat l'acord d'"il·legal" en excedir els terminis de l'Estatut, un qualificatiu que ha negat el líder d'ERC.

"Segurament no és el que ens mereixem els catalans. Ens mereixem molt més. I no hem resolt el problema de fons", ha comentat Puigcercós, per a qui, això no obstant, el pacte aconseguit retalla en una tercera part el dèficit fiscal de Catalunya.

Per al líder d'ERC l'actitud del govern espanyol era de "no tenir pressa" per "desgastar" el govern de la Generalitat i negociar "a la baixa", cosa que no han aconseguit, ha afegit.

També Puigcercós ha criticat que els 10 diputats de CiU, conjuntament amb els 25 del PSC, no hagin fet "més pressió" al govern en les votacions al Congrés dels Diputats, en la línia dels tres representants d'ERC.

"CiU ha fet la feina de primer partit de l'oposició, que és ser fiscalitzador de l'obra de govern, però hi ha temes que són de país", ha opinat Puigcercós, que ha lamentat que CiU no hagi subscrit el nou model.

Segons ERC, la xifra de 5.000 milions que va posar sobre la taula CiU era "molt ambiciosa", però no era "realista" amb l'Estatut català.

D'altra banda, Puigcercós ha afirmat que el govern ha treballat per comunitats autònomes com les de Galícia, Madrid, País Valencià i illes Balears en "estrènyer" en l'últim tram de la negociació en aspectes com la llengua i el transport urbà.

"Hem treballat per al senyor Feijoó (president de la Xunta de Galícia), i per a la Comunitat Autònoma de Madrid, coses curioses de la vida", ha ironitzat Puigcercós. "Tothom critica (Catalunya), però a l'hora de cobrar els tenim tots allà darrere del platet, esperant a veure què ha aconseguit Catalunya", ha declarat el líder d'ERC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.