Política

Puigcercós avala un pacte català "fins al final" i demana mantenir-lo al Congrés

El líder d'ERC insta el PSC i CiU a ser "coherents" amb les decisions preses tant a Barcelona com a Madrid i a no repetir ni "retrocessos" ni "traïcions"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat avui que està disposat a donar suport "fins al final" al pacte català sobre economia, i ha instat els partits a ser valents i mantenir l'acord al Congrés de Diputats sense retrocessos ni "traïcions", ha assenyalat.

"Estem disposats a sumar-nos als pactes, però els pactes han d'anar fins al final, perquè sempre hi ha hagut algun retrocés per interessos de partit, fins i tot amb traïcions", ha dit el president d'ERC en la seva intervenció en el ple extraordinari sobre la crisi econòmica del Parlament.

Joan Puigcercós ha demanat coherència a CiU i als socialistes i els ha instat a ser coherents i valents per portar a Madrid les mateixes propostes que s'acorden al Parlament. El dirigent republicà ha reclamat a Artur Mas que el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, no faci pactes que vagin en contra dels acords presos a Catalunya i ha reiterat la voluntat d'ERC a subscriure un pacte conjunt, sense pensar en càlculs electorals.

En la seva intervenció, Puigcercós ha lamentat que el govern de la Generalitat no tingui mecanismes d'Estat, un instrument "molt important", ha dit, per plantejar mesures fiscals i financeres que ajudin a superar la crisi, unes accions que ara com ara han d'arribar del govern espanyol. "Disposar de mecanismes d'Estat és molt important. Nosaltres no és que no tinguem Estat; el tenim, però moltes vegades en contra", ha postil·lat.

El govern de la Generalitat ha fet la feina que li corresponia en la lluita contra la crisi, ha considerat el líder d'ERC, tot i que ha reconegut que hi ha coses "millorables", i ha demanat un esforç per reduir la despesa de l'administració pública, que ha considerat sumptuària.

En el seu torn de resposta, el president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que països europeus que disposen d'Estat amb política monetària pròpia també estan patint les conseqüències de la crisi a causa de les seves característiques globals. Montilla no ha fet esment en cap moment de la seva intervenció a la crida de Puigcercós a portar fins al final un possible pacte català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona