Política

Rajoy desitja a Jaume Matas que "si pot, demostri la seva innocència"

El líder del PP ha reiterat que la seva formació "serà implacable en la lluita contra la corrupció"

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha desitjat "el millor" per a l'expresident de les Balears, Jaume Matas, el principal imputat en el cas Palma Arena, després que aquest ha demanat aquest dilluns la seva baixa "temporal" com a militant del PP. Rajoy ha confirmat que la seva formació ha acceptat la renúncia de militància de Matas i ha apuntat que espera que es defensi i "si pot, demostri la seva innocència". En tot cas, ha reiterat que la seva formació "serà implacable en la lluita contra la corrupció".

El PP no brindarà a Matas el suport que ha mostrat en el cas Gürtel a figures en actiu com el president valencià Francisco Camps. La formació de Mariano Rajoy ha acceptat a l'acte la renúncia que Matas ha presentat aquest dilluns, tot i que de forma cautelar, en el que podria ser una maniobra del propi Matas abans que fos el propi partit qui l'expulsés.

De fet, des que es va iniciar el procés Matas no ha rebut el suport de cap dirigent de la seva formació. Gènova ha mantingut el silenci i ha deixat qualsevol reflexió política a mans de la direcció del PP de Balears.

Des de La Laguna (Tenerife), i en una roda de premsa en motiu de la seva visita a les Canàries, Mariano Rajoy ha afirmat que "com és natural" el partit accepta la baixa voluntària de Matas, amb qui va coincidir al govern durant l'era Aznar.

Matas, a qui ja han retirat el passaport, es troba a l'espera del que determini el jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro, que ha endarrerit fins dimarts la decisió sobre les mesures cautelars que li imposa. El passat divendres la fiscalia va sol·licitar per a ell presó eludible sota una fiança de 3 milions d'euros, la més alta de la història judicial de les Illes Balears.

La fiscalia li imputa delictes de malversació de fons públics, prevaricació i blanqueig de diners que es poden traduir en una petició de 24 anys de presó


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona