Política

La catedral de Palma acull els funerals pels dos guàrdies civils mort per ETA

Els presidents balear i basc fan una crida a la unitat política en la lluita contra el terrorisme després de celebrar cinc minuts de silenci en record de les víctimes

La catedral de Palma acull des de la 13h del migdia els funerals pels dos guàrdies civils morts per ETA aquest dijous en un atemptat amb una bomba adossada als baixos del seu cotxe patrulla a la caserna de Palmanova, al municipi de Calvià.

Una hora abans, al migdia, s'ha homenatjat les víctimes i s'ha rebutjat l'atemptat amb un cinc minuts de silenci davant l'ajuntament de Palma, un acte que també s'ha fet a la plaça Sant Jaume de Barcelona i al Congrés dels Diputats, entre d'altres punts de l'Estat.

Després de recordar les víctimes i rebutjar la violència d'ETA, els presidents balear, Francesc Antich, i el lehendakari, Patxi López, han fet una crida a la unitat dels partits polítics en la lluita contra el terrorisme.

Mitja hora després que s'obrís la capella ardent per a les dues víctimes de l'atemptat al Palau de l'Almudaina, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy, han entrat junts aquest matí per homenatjar les víctimes i donar el condol als seus familiars. A la capella ardent també hi han assistit el president del Govern Balear, Francesc Antich, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el president basc, Patxi López.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.