Política

Sarkozy vol capgirar el món capitalista

El president francès i president de torn de la UE, Nicolas Sarkozy, no vol acabar el seu mandat davant les institucions europees sense un gran cop d'efecte en la lluita contra la crisi financera mundial. I avui es trasllada a Camp David (Maryland) per trobar-se amb el president del país que encara avui és la primera potència econòmica.

Sarkozy, que des que va ser escollit president de França ha estat batejat per la premsa francesa com a "Super-Sarko" per iniciatives com fer de mitjancer amb els segrestadors de Betancourt i conflictes internacionals, i pel seu triomf amorós amb la model Carla Bruni, entre d'altres, exposarà a George W. Bush la necessitat de convocar una cimera internacional per refundar les bases del capitalisme i buscar una resposta internacional a la crisi, en línia amb el paquet de mesures acordades per la UE la setmana passada.

Sarkozy viatja acompanyat del president de la Comissió Europea, Durao Barroso, per tal de convèncer Bush que no pot esperar als resultats de les eleccions del 4 de novembre per començar a treballar en un nou model financer per al món. L'actual sistema financer internacional va ser fruit d'una conferència internacional celebrada l'any 1944 a Bretton Woods.

El president francès ja va avançar la seva voluntat de convocar una cimera amb els països del G-8 més les potències emergents durant l'Assemblea General de l'ONU. La seva intenció és que se celebri a finals de novembre, preferiblement a Nova York, tot just després de les eleccions nord-americanes però abans que canviï la presidència de la UE. 

Sarkozy pretén atacar punts obscurs del capitalisme, on de ben segur trobarà resistències de països interessats a mantenir aquest sistema. Per exemple, vol dinamitar els paradisos fiscals, els fons d'inversió d'alt risc i reformar el paper del Fons Monetari Internacional.I un altre avís per a alts directius, que podrien veure regulats els seus sous astronòmics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.