Política

La neu paralitza Londres

Món

La intensa nevada, la més gran dels últims 18 anys, està paralitzant Londres, on la majoria de les línies de metro estan suspeses, no circulen els autobusos i els principals aeroports (Heathrow, Stanstead i Gatwick) pateixen retards.

La tempesta és conseqüència d'una onada de fred procedent de Rússia, que ha deixat fins a 20 centímetres de neu a l'est del país, on també hi ha serioses dificultats per circular per les principals carreteres.

Les circumstàncies més difícils s'estan produint al sud-est del país, on les autoritats han alertat de "condicions meteorològiques severes" i han demanat a la gent que eviti sortir a les carreteres si no és estrictament necessari.

L'advertència meteorològica és per a tot Anglaterra, Gal·les i parts de l'est d'Escòcia, lloc on s'espera que segueixi nevant durant tot aquest dilluns i dimarts.

L'aeroport de Heathrow opera només amb una de les seves dues pistes i ha informat que durant aquest matí la netejarà, fet que ha causat retards i algunes cancel·lacions. Gatwick i Stansted estan oberts però han hagut de reduir el nombre d'avions que aterren i que s'enlairen. A Gatwick s'han cancel·lat 23 vols i 18 han estat desviats a altres aeroports, i no circula el tren Gatwick Express que uneix l'aeroport amb la capital britànica.

Transport of London, el servei de transport londinenc, ha informat que tots els autobusos han estat retirats del servei a causa del "temps advers i les perilloses condicions per a la conducció".

La neu ve acompanyada de baixes temperatures, fins als 5 graus sota zero, en l'hivern més fred registrat a la Gran Bretanya en els últims 14 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.