Política

Mariano Rajoy: "El que feia Franco m'és igual"

Així de contundent ha estat el president del Partit Popular en relació a la perscució del català en la dictadura franquista. També ha afegit que "no hi ha un problema lingüístic a Catalunya"

“No hi ha un problema lingüístic a Catalunya”. Així de contundent ha estat en el president del Partit Popular, Mariano Rajoy, en una entrevista a RAC 1 quan se li ha preguntat per la llengua que es parla a Catalunya, després de passar-se tot el cap de setmana a Barcelona arran de la convenció que hi han fet els populars.

Tot i reconèixer que ell no n'ha vist cap de conflicte al carrer per temes lingüístics, Rajoy sí que ha defensat categòricament el dret que tenen els pares "a educar els seus fills com vulguin, amb llibertat”. En aquest sentit també ha afirmat que està d'acord en protegir “totes” les llengües.

El líder popular ha dit que només dos perills per a una llengua, "els que la volen prohibir i els que la volen imposar". Així i preguntat per la prohibició de parlar llengua catalana fa quaranta anys, en l'època franquista, i les repercusions lingüístiques que el país ha heredat a conseqüència de la dictadura, Rajoy ha afirmat que “El que feia Franco m'és igual”.

Ha dit que en l'època de Franco van passar coses que no li estan bé, com ara estan passant coses que tampoc li agraden. Ha recalcat la llibertat que hi ha d'haver perquè tothom parli la llengua que vulgui i triï la llengua amb què vol educar els seus fills.

El president dels populars també ha parlat de la necessitat del canvi polític que creu que hi ha d'haver a l'Estat i especialment a Catalunya, on Zapatero i el tripartit hi han causat un “gran desengany”.

També ha reafirmat que el seu partit treballa sobre programes i que el seu partit aprofitarà aquesta desil·lusió per formar una alternativa i obrir camins polítics a Catalunya.

Pacte a la basca a Catalunya?
Tot i les declaracions a l'AVUI del portaveu del PSC Miquel Iceta on deia que el seu grup rebutja fer un pacte com el què s'ha fet en el govern basc, Rajoy ha dit que la possibilitat que els populars pactin amb el socialistes a Catalunya està oberta.

Rajoy ha recordat que "els socialistes bascos van dir el mateix que Iceta i miri com han acabat al País Basc".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.