Política

Sobirania i Progrés es vanta de sumar Laporta al sobiranisme

La plataforma assenyala com a prova de la seva força els 22.286 adherits amb què compta

La plataforma Sobirania i Progrés (SiP) reivindica el seu paper de força motriu en l’extensió del sobiranisme, en els seus tres anys d’activisme des de la societat civil i des de la transversalitat, i es vanta “d’haver ajudat a sortir de l’armari” com a independentistes figures rellevants com el president del Barça, Joan Laporta, que va acceptar la invitació d’encapçalar la manifestació de l’Onze de Setembre en favor d’un Estat propi.

Així ho van explicar ahir el president de la plataforma, l’actor Joel Joan, i l’economista Elisenda Paluzie, que també n’és dirigent, en la presentació de l’acte de celebració del seu tercer aniversari, que es farà el 19 de febrer a l’auditori Axa de Barcelona. “Laporta admet que es va plantejar treballar per la independència des de la política en copsar la bona acollida de la gent en la manifestació de l’Onze de Setembre”, va dir Paluzie.

La plataforma assenyala com a prova de la seva força els 22.286 adherits amb què compta, d’una gran transversalitat política, com els eurodiputats independents d’ERC i CiU, Oriol Junqueras i Ramon Tremosa, que en són impulsors. Sosté que el volum d’adherits indica que SiP “arriba a sectors de la societat civil que no atrauen els partits”, tant pel caràcter transversal com perquè no estan sotmesos a disciplines partidistes.

Sota el títol Una nació, un Estat: tres anys de Sobirania i Progrés, la celebració del tercer aniversari serà un acte de campanya explícit en favor del sí a la independència per a les consultes que el 28 de febrer es faran en una setantena de localitats. A l’acte hi participarà, entre d’altres, el diputat del Partit Nacional Escocès Kenneth Gibson, que presentarà el projecte de referèndum que prepara el govern escocès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.