Política

Chávez es reuneix amb Zapatero i el rei a Madrid

El president veneçolà ha demanat aquesta trobada per posar punt final a la seva gira pel Pròxim Orient, el Magrib i Europa

El president veneçolà, Hugo Chávez, es reuneix a Madrid amb el rei i amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, durant una visita amb la qual posarà fi a la seva gira pel Pròxim Orient, el Magrib i Europa.

Chávez es reunirà primer amb Zapatero i amb el ministre d'Assumptes Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, al Palau de la Moncloa, i a continuació ho farà amb el rei Joan Carles a la Zarzuela.

Aquestes trobades responen a la petició de Chávez de fer una escala a Madrid com a punt final de la seva gira per mantenir els contactes amb el rei i Zapatero, amb qui ja es va veure el juliol de l'any passat. Trobada que va servir per tancar la crisi provocada pel "por qué no te callas" del rei a Chávez a la Cimera Iberoamericana de santiago de Xile el novembre del 2007.

Chávez repassarà breument l'estat de les relacions bilaterals i els principals assumptes d'interès a Amèrica Llatina.

Zapatero visitarà Sarkozy
Després de rebre Chávez a la Moncloa, Zapatero viatjarà a París per reunir-se amb el president francès, Nicolas Sarkozy, amb l'objectiu de coordinar la posició europea abans de la propera cimera del G-20, exposar-li les prioritats de la futura presidència espanyola de la UE i repassar les relacions bilaterals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.