Política

Alliberats els dos militars italians segrestats a l'Afganistan

Itàlia té desplegats uns 2000 militars al país asiàtic des de l'estiu del 2003

Els dos militars italians segrestats dissabte a l'oest d'Afganistan han estat alliberats gràcies a una operació de les forces de l'Otan, tot i que han resultat ferits, un d'ells de consideració greu, tal i com ha informat aquest matí l'ambaixada italiana a Kabul. Així mateix, s'ha confirmat la mort de cinc segrestadors.

"Ha estat una operació de la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (Isaf, sota comandament de l'Otan) la que els ha alliberat. Tots dos han estat ferits", ha declarat un funcionari de l'ambaixada.

Traslladats a l'hospital
Segons l'agència de notícies italiana Ansa, els dos militars han estat traslladats a un hospital de l'Otan. La policia afganesa a Herat, província occidental de l'Afganistan on s'ha produït els fets, ha confirmat que ha tingut lloc l'operació de rescat, sense donar més detalls.

Itàlia té uns 2.000 militars destinats a l'Afganistan des de l'estiu del 2003. El contingent italià està desplegat a la capital, Kabul, i a l'oest del país, considerat com una zona tranquil·la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.