Política

El novè detingut pel cas Pretòria, Manuel Carrillo, queda en llibertat

L'empresari madrileny diu a Garzón que no té res a veure amb el cas. El fiscal demana que li imposin 100.000 euros de fiança. El jutge l'ha citat al vespre per comunicar-li la seva decisió final

El conseller delegat de l'empresa de servies de neteja Limasa Mediterránea, Manuel Carrillo, ha quedat en llibertat després de declarar davant el jutge instructor del cas, Baltasar Garzón. Fonts jurídiques han explicat que a Carrillo se'l va citar a declarar i per tant no ha passat la nit a la presó de Soto del Real com la resta d'imputats sinó que s'ha presentat pel seus propis mitjans. 

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat que se li imposi una fiança de 100.000 euros. Carrillo, que ha estat el primer dels nou detinguts en aquesta operació que ha declarat aquest matí davant Garzón, va quedar en llibertat dimecres passat després de declarar durant una hora en la comandància de la Guàrdia Civil de Las Rozas (Madrid), han informat fonts jurídiques.

El conseller delegat de l'empresa Limasa Mediterránea, que ha negat davant del jutge qualsevol vinculació amb la trama, està a l'espera de la decisió que adoptarà Garzón a les 20 h del vespre respecte a la seva situació i de moment està en llibertat i ha abandonat l'Audiència Nacional acompanyat del seu advocat.

Després de la declaració de Carrillo, és Lluís Prenafeta, exsecretari de la Presidència durant els governs de Jordi Pujol, qui compareix davant del jutge Garzón.

Al llarg del dia el magistrat també interrogarà la resta dels detinguts en l'operació Pretòria, que han arribat sobre les 07.30 hores a l'Audiència Nacional en un furgó de la Guàrdia Civil.

Els vuit arrestats dimarts passat a Catalunya, entre ells els exalts càrrecs de la Generalitat Lluís Prenafeta i Macià Alavedra i l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, van ser traslladats ahir a Madrid, després de passar dues nits als calabossos de la comandància de la Guàrdia Civil a la localitat barcelonina de Sant Andreu de la Barca.

Els altres cinc detinguts són: el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de Santa Coloma, Manuel Dobarco; el director gerent de Serveis, Pascual Vela, i l'exdiputat del PSC Lluís Garci                      a.

A aquests imputats s'hi sumen dos empresaris de la construcció, Josep Singla, de la immobiliària Proinosa, i Lluís Casamitjana, president del grup immobiliari Espais.

Als detinguts se'ls imputen els delictes de tràfic d'influències, blanqueig de capitals i suborn.

Aquesta operació deriva d'una investigació oberta a l'Audiència Nacional l'any 2007 arran de les dades que van aparèixer en el sumari de BBVA Privanza, que va investigar un presumpte frau comès a través del paradís fiscal de Jersey, en què es van veure implicats diversos bufets d'advocats, entre ells el barceloní Petrus, amb el qual es relaciona alguns dels ara detinguts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.